Az egészség sokat ér - lehet tenni valamit - tudjon meg többet

Ma egy felgyorsult világban élünk, a testünk viszont nem tudta felvenni ezt a sebességet, segítenünk kell neki. Itt olyan tippeket talál, amik segítenek ebben. Minden ami árt és használ. Mi jó és mi rossz. Igazságok és tévhitek. Éljen egészségesen!

Erről a témáról ódákat lehetne zengeni. Most csak egy anyagot tudok feltenni, de természetesen bővülni fog a paletta.

Ez egy kicsit amolyan "minden szentnek maga felé hajlik a keze" rész lesz. Van ugyanis egy olyan termék, ami kipróbált és bizonyított, természetes, egészséges készítmény. Meg fogod ismerni, ha átnézed a következőket!

Hat hónapos kortól, korlátlan mennyiségben fogyasztható, és nagyon pozitív tapasztalataink vannak vele kapcsolatban 

 

img_3323.jpgimg_3342.jpg

 

„FÜREDI  LÚGOS” többszörösen szűrt-tisztított ivóvíz  pH 9 -es

 

Néhány tény az elsavasodásról :

 

   Testünk csekély ingadozástól eltekintve 7,35-7,45 közötti pH-értéket tart fenn a vérben. Ha ez az érték akár egy kicsivel is alacsonyabb lenne, meghalnánk. Tehát az életünk attól függ, hogy a testünk megmaradjon az enyhén lúgos kémhatású tartományban. A test sav-bázis háztartásának kiegyenlítése képezi egészségünk alapját. A sav-bázis egyensúly eltolódása elpusztítja az emberi sejteket.

   Az anyagcsere-folyamat következtében folyamatosan savak keletkeznek a testben, pl.: húgysav, szénsav, tejsav, ecetsav, sőt sósav. Az egészséges vesék igyekszenek kiüríteni a romboló hatású savakat. Ezek még a követ és a fémet is képesek szétroncsolni. Ha bent maradnak a testünkben, és nem semlegesítik őket bázisok, menthetetlenül a legkülönfélébb betegségekhez vezetnek.

   A sok bosszúság, a stressz, tovább növelik a savak mennyiségét. Illetve az is ha valaki állandóan rosszkedvű, negatívan gondolkozik és pesszimista beállítottságú. Minden negatív gondolat befolyásolja immunrendszerünk működését.

   A test bázisokat ( sav lekötő anyagot ), von ki a kötőszövetből, a fogakból és a csontokból, így próbálja semlegesíteni a savfelesleget.  A csontokban lévő kalcium az egyik legjobb savlekötő anyag, ezért az elsavasodott test kioldja a kalciumot és nem csak a csontokból, hanem a fogakból (fogszuvasodás) és porcokból is. Ennek következtében a porcokból valami kristályos „smirgli„ marad, amely elkoptatja az ízületeket. De reumát, köszvényt, arthrosist, csigolya deformációkat stb. is okozhat, így állandó fájdalmakhoz vezet.

   A savak először a vérbe kerülnek. A savfelesleg a kötőszövetben rakódik le, itt raktározódik, egészen addig, amíg a vesék ártalmatlanná nem tudják tenni őket. A másik nagy kiválasztó szerv a tüdő, a bőr. A szervezet ezeken a kiválasztó szerveken keresztül próbál a lehető leghamarabb megszabadulni a felesleges savaktól. Ha a kötőszövet túlterhelt, és már nem tud felvenni további savadagokat, azok az ízületekben rekednek, ahol fájdalmas gyulladásokat okozhat. A savtartalmú lerakódások szétroncsolják a porcszövetet is. A savak hosszútávon szétroncsolják a kötőszövet rostjait, ami petyhüdtséget, és idő előtti öregedést okoz.

   Az elsavasodott szövetekben romlanak a vér áramlási jellemzői is; a vörösvértestek mindjobban elvesztik rugalmasságukat, savmerevség lép fel, és már nem tudják átjárni a kapillárisokat (a finom hajszál ereket),eltömítik azokat, ami a szövetek  elégtelen ellátáshoz és oxigén hiányához vezet. Ha túl sok sav kötődik a vörösvértestekhez, azok nem tudják megfelelő módon felvenni az oxigént, és a test oxigén hiányban szenved még akkor is, ha a tüdők elegendő oxigént kínálnak neki. Akadozni kezd a melléktermékeknek a sejtekből való elszállítása is, míg végül a sejtek megfulladnak a saját hulladékukban. A szövetek szétroncsolódnak. A fokozódó elsalakosodás miatt a szervezet a vérnyomás emelésével próbál javítani a helyzeten, hogy ellensúlyozza az erek nehezebb átjárhatóságát.

   A bázisoknak (lúgoknak) kettős szerepük van: 1: közreműködés az emésztőnedv-képzésben, 2: savtalanítás. Hiányának következtében gyomorégés alakulhat ki. Ellenben a felszökő sav kimarja és idővel legyengíti az érzékeny nyelőcsövet.

   Savakat a test maga is termel – gyomorsav. Bázisokat (lúgokat), azonban kizárólag a táplálékkal vehetünk magunkhoz, és folyamatosan el is használjuk őket. Ezen kívül túl kevés alkalmat adunk a szervezetünknek arra, hogy természetes módon szabaduljon meg a savaktól, keveset iszunk, és nem mozgunk eleget. Emiatt túl kevés savat lélegzünk ki a tüdőnkön, ráadásul az oxigén hiány további savak termelődéséhez vezet. A test a krónikus vitamin- és nyomelem hiány miatt is savakat képez, mert nem tud befejezni bizonyos anyagcsere-folyamatokat.

    A test acidózisa (elsavasodása), a rák kialakulásának alapja is, amelynek mindig elsavasodott, oxigénszegény közegre van szüksége.

   A túlsavasodás számtalan panaszt eredményezhet. Az ember elcsigázottnak érzi magát, krónikus fáradság gyötri, és csak nagyon lassan piheni ki magát, akkor sem teljesen. A bőr hajlamos az ekcémára, az orr és a szem irritációval reagál, és tisztázatlan eredetű, egyre erősödő fájdalmak jelentkeznek.

   A reggeli vizelet pH értékének meghatározása ellenben diagnosztikailag szinte pontosan visszatükrözi a szövetek állapotát, valamint egyszerűen és olcsón elvégezhető. Ha a reggeli vizelet pH értéke 7-nél kisebb (pl. 6-os vagy 5-ös), a testet pótlólagosan bevitt bázisokkal KELL tehermentesíteni. Az tudni érdemes, hogy pH5 folyadék savtartalma tízszer magasabb, mint pH6-sé és százszor (!) magasabb, mint pH7-sé.

   A vesék csak a vízben oldódó savakat tudják kiválasztani, amihez elegendő mennyiségű víz kell, ezért olyan fontos a tisztulási folyamat során, hogy naponta legalább 2-3 liter vizet igyunk. Egy kis szelet sült hús mintegy 5 gramm húgysavat tartalmaz. A testnek 6-8 liter vízre van szüksége egyetlen gramm húgysav hígításához és lebontásához.

   Ha túl sok sav kerül a belekbe, azok nem hajlandók felvenni a táplálékot, és hasmenés útján eltávolítják a testből.

   Ha valaki kizárólag érett gyümölcsökkel és friss zöldségekkel táplálkozik, és nem iszik alkoholt vagy kávét, annak valószínűleg nem kell aggódnia a túlsavasodás miatt. Testünkben azonban elsősorban akkor lép fel erős túlsavasodás, ha a fehérjét, tehát a húst, a halat, a szárnyasokat, a tojást, és a tejtermékeket SZÉNHIDRÁTOKKAL, például krumplival, rizzsel, tésztával vagy kenyérrel együtt fogyasztjuk. Ide tartozik a különböző szénsavas italok fogyasztása.  „De hiszen ez teljesen normális”, és ez igaz is, csakhogy ettől ez még nem helyes. Éppen ezért a savakat kompenzálni kell, kívülről bevitt bázisokkal, amire tökéletesen alkalmas a lúgos víz fogyasztása, amiből napi minimum 2-3 litert kellene meginni ahhoz, hogy legyen elegendő bázis a szervezetben bent rekedt savak közömbösítéséhez.  

   A túlsavasodás nem csak a test egészségi állapotára van katasztrofális hatással, hanem a kedélyállapotra is. A zavar következtében kihunyhat az életöröm, sőt akár depresszió is jelentkezhet.

   A savtalanítás folyamán gyakran váratlan, nagyon kellemes javulásról számolnak be az érintettek. Savtalanítás után az ember jobban reagál a napozásra is, mert elmúlik az UV sugarakkal szembeni túlérzékenység.

   A természetben a savas esők okozta elsavasodás jelenti a legnagyobb problémát. 5-ös pH érték esetén elpusztulnak a tavakban a halak, mert a sav halált jelent.

   Az elsavasodás egyik kísérő jelensége a Candida albicans okozta, egyre elterjedtebb gombás megbetegedés. Az ezekből a gombákból kiszabadult méreganyagok további károsodásokat okoznak a testben, elsősorban a májat és az agysejteket terhelik meg és károsítják. Az elsavasodott test, elsőosztályú táptalaj nem csak gombák, hanem baktériumok és egyéb kórokozók számára is. A gombákon kívül ezek is savakat, méreganyagokat, salakanyagokat termelnek, ürítenek és választanak ki, amik krónikus fáradtságot, allergiát, emésztési zavarokat, fejfájást, bőr és ízületi problémákat okozhatnak és a sejtjeink hozzáidomulását – megváltozását idézik elő. Innen már csak egy lépés és kialakul a rákos elfajulás.

   A szervezetnek szüksége van a zsírra (a bőr alatti zsírréteg, az erek falára lerakott koleszterin), mert a zsír a savat megköti, ezért nyilván valóan mindent elkövet a testünk, hogy ne tudjunk megszabadulni a felhalmozott sav lekötő anyagától, a zsírtól. Ellenkező esetben veszélybe sodródna a testünk. Ezért olyan nehezen tudnak fogyni az elsavasodásban szenvedő emberek.

   A legfontosabb, amit ezzel a tájékoztatóval szerettem volna átjuttatni önnek, a következő: A testet hidratálni kell, mégpedig lúgosító vízzel!!!

  Testünk 70 %-át víz alkotja. Az étel utáni csillapíthatatlan sóvárgás gyakran a test víz iránti könyörgése! A szomjúság érzés helyet az ember gyakran tévesen éhséget érez, viszont ahogy elkezd vízzel hidratálni, fokozatosan kifejlődik a szomjúság érzete is.

 

Néhány betegség, amelyekben legtöbbször kimutatható az elsavasodás:

 

Diabétesz:

   A túl sok sav tartósan károsítja a bázisokra szoruló hasnyálmirigyet, ami a ketonok (aceton) mennyiségének erős növekedéséhez és a diabétesz számos későbbi következményéhez vezet (az idegeket megtámadó betegség, vakság, rossz sebgyógyulás és sejthalál).

Elsősorban a test savtalanítása szolgál a terápia alapjául, amit a 7,5-ös pH-értéket célzó, mindennapos bőséges bázis bevitellel biztosítunk, mert a savtalanítás nemcsak tehermentesíti a szervezetet és erősíti az immunrendszert, hanem jelentősen javítja az inzulin hatásfokát is. Ezért régebben, amikor még nem állt rendelkezésre inzulin, körülbelül 30 gramm szódabikarbónát írtak fel a betegeknek.

 

Allergia:

   Az allergia kialakulásában fontos tényező az elsavasodás. Minden allergiás reakciónál kiválasztódik a hisztamin nevű anyag, ami elvileg azért is szükséges, hogy a test úrrá lehessen a benne lévő savakon. A hisztamin befolyásolja a légcső és a belek izomzatát is, emiatt görcs, légszomj és hasmenés jelentkezhet. E hormon hatására kitágulnak bizonyos erek, és a folyadék elraktározódok a kötőszövetben. Ha nagy adagban szabadul fel, életveszélyes állapotot hozhat létre. De ha csak allergiás nátha a következmény, az is arra utal, hogy zavar állt be a szervezet működésébe. A gyógyulás érdekében azonnali segítséget kell nyújtanunk testünknek, a sav-bázis egyensúly harmonizálásával és az immunrendszert ahhoz kapcsolódó erősítésével. 

 

Csontritkulás:

   A test a savakat mielőtt kiválasztaná a testből, bázisokkal kell semlegesítenie őket. Ha a táplálékból származó bázisok mennyisége nem elegendő, a testnek a tartalékaihoz kell nyúlnia, ami a csontokban és a fogakban található, kalcium formájában, és onnan vonja ki őket. És már kész is a csontritkulás, fogszuvasodás. Pedig a kalciumnak fontos szerepe van nem csak a csontok felépítésében, hanem szabályozza a szívműködést, az izmok és idegek ingerelhetőségét és a véralvadást is. Fontosabb kalcium-rablók : alkohol, nikotin, koffein, cukor, ráadásul mindegyikük savas anyagcsere-állapotot eredményez. Tehát a csontritkulás nem kopásjelenség! A csokoládé, kakaós italok, sóska, rebarbara a bennük lévő nagy mennyiségű oxálsav révén szintén kalciumot vonnak el a csontokból.

 

Reuma:

    Nagyon sokszor a reuma mögött a testre ható erős savterhelést találunk. Az ízületekben jelentkező túlsavasodás miatt korlátozódhat a mozgásképesség, és merevedés, valamint fájdalom léphet fel. Ha nem áll rendelkezésre elegendő bázis, ezek a savak a testben maradnak, és az ízületekben, szövetekben rakódnak le, így fájdalmat okoz minden mozdulat. Az ízületekben a savak sók formájában rakódnak le, és ezek a sók okozzák, vagy legalábbis jelentős mértékben erősítik az ízületek reumás gyulladásait. A Köszvény: kiváltó oka a vérben lévő túlzott mennyiségű HÚGYSAV! A húgysav hajlamos arra, hogy kristályos formában megszilárduljon. Bázis hiányában a test nem tudja semlegesíteni és kiválasztani ezeket a kristályokat. Ezek a kristályok gyakran megtapadnak az ízületekben, ahol úgy hatnak akár a smirgli, ami heves fájdalmakkal kísért gyulladásos folyamatokhoz, végül pedig a közismert kemény csomók, a köszvényes csomók kialakulásához vezet.

 

További betegségek felsorolása (amik szintén a test túlvasodásának rovására írhatók):

   Magas vérnyomás, alvászavar, asztma, bőrbetegségek, depresszió, érelmeszesedés, gombás fertőzések, fekélyek, gyomor problémák, hőhullám, májproblémák, idegrendszeri problémák, rák, ….. - a lista koránt sem teljes!     ( Kurt Tepperwein : Savtalanítás – műve alapján ) 

 

Forgalmazza:

Karen-Ker Bt.

Karpf Zoltán

Tel: 70/328-6074

Cím: 4032 Debrecen, Cívis utca 8.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 2
Heti: 6
Havi: 46
Össz.: 14 250

Látogatottság növelés
Oldal: Savak, elsavasodás
Az egészség sokat ér - lehet tenni valamit - tudjon meg többet - © 2008 - 2024 - biolife.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »